Bästa filmerna

Att ranka de bästa filmerna som gjorts är lite som vi gjorde i förra inlägget, ställa frågan vad som är bäst – film eller musik. Det går helt enkelt inte att objektivt svara på frågan. Men vi tänkte göra en högst subjektiv liten lista åtminstone.

Att bedöma vilken film som är den bästa beror ju helt och hållet på ens tycke och smak och därför är det svårt att bedöma vad som är bäst. Dock så går det ju att se vad som många har tyckt bra om. Här kommer vår lilla topplista som utgår ifrån dvd-nytt-redaktionens tycke och smak.

Sagan om konungens återkomst

Den sista filmen i trilogin om ringens krig är den film vi vill hävda är den bästa filmen som gjorts överhuvudtaget. Detta grundar vi dels på själva storyn, det litterära verk som Tolkien skapade för ett halvt sekel sedan. En fantastisk historia som innehåller alla komponenter – action, kärlek, brödraskap, magi och mycket mer. Att filmaren Peter Jackson dessutom förstått att trilogin inte kunde göras som en film, eller ens som tre normallånga filmer, det är ett genidrag i sig. För att berätta denna fantastiska historia så krävs helt enkelt närmare 12 timmars film, uppdelat på tre filmer.

Att allt i filmerna dessutom är så välgjort och genomarbetat gör inte saken sämre. Vartenda verktyg, vartenda fordon… allt är tillverkat för att vara så verklighetstroget som bara möjligt. Världsklass.

The wolf of Wall Street

Kanske är detta en överraskning på listan med tanke på att det är en så pass ny film, den har ju nyligen kommit ut. För den som inte sett den så handlar det om börsmäklaren Jordan Belforts oerhört dekadenta liv som innefattar enormt stora pengar, helt vansinniga upptåg och idiotier, droger, fest, sex och, ja allt du egentligen kan tänka dig. Det som gör historien extra intressant är att det bygger på en verklig livshistoria. Att inte Leonardo DiCaprio inte fick en Oscar för sin roll som Jordan Belfort ställer vi oss mycket kritiska till.

Fler filmer kommer att tillkomma allteftersom här på sidan.