Ungdomsmusikaler på film

sh_music_musical_andrewMusikaler är en härlig form av teater och sjungande dialoger, som blivit populärt, inte minst bland barn och ungdomar världen över. Flertalet musikaler i filmform, har släppts under det senaste årtiondet och når på detta sätt ut till en stor publik.

Populära musikaler

Några av de mest kända musikalerna är Mamma Mia!, Sound of Music och Les Misérables. Klart värda att se för alla generationer och de lär finnas kvar ett tag till på många av världens scener och inte minst på film.

High School Musical

En musikal som redan på premiären drog  7,7 miljoner tittare och var då den mest sedda orginalfilmen på Disney Channel. Den första filmen handlar om Gabriella och Troy som försöker landa huvudrollerna i skolans musikal, men detta gillas inte av syskonen Sharpay och Ryan, som tidigare alltid fått de ledande rollerna i skolans uppsättningar. Motgångar och medgångar följer paret genom filmen och slutet avslöjas så klart inte här. Två uppföljare kom till filmen och man får följa dessa sångfåglar vidare ett par år genom livet.

Ytterligare ungdomsmusikaler

Till följd av High School Musicals framgångar, kom fler titlar på löpande band. Camp Rock översteg High School Musicas siffror från premiärdagen med närmare 8,9 miljoner tittare. Även Camp Rock kom med uppföljare, liksom Teen Beach med flera.