Film via datorn

Alla cineaster har fått betydligt större möjligheter att avnjuta filmer än för bara ett tiotal år sedan. Då var man tvungen att hålla sig hemmavid vid tv:n i vardagsrummet eller gå på bio för att se på film.

TV

Numera är möjligheterna att se film gränslösa tack vare mobila enheter som låter användaren ta med sig filmen vart som helst. Mobiltelefoner och surfplattor är kanske något små för att få en stor filmupplevelse, men en bärbar dator går utmärkt att fälla upp och se film på.

Att spela upp video på en bärbar dator är dock strömkrävande, och om du vill ha datorn med dig på en längre resa kan det vara bra att se till att du har möjlighet att ladda den. Ett laptopbatteri räcker som längst i några timmar, så om du vill se flera filmer i rad krävs det tillgång till laddare för att den inte ska dö i förtid. För dig som vill snåla på strömmen och förlänga livstiden på ditt laptopbatteri finns många smarta tips att använda sig av. När du väl använder laddaren är det förstås viktigt att den är ansluten på rätt sätt samt att den är rätt modell för din dator.

Vissa märken, som Apple, är populära bland piratkopierare som tar fram olicensierade laddare. Det kan potentiellt orsaka allvarliga hårdvaruskador på din dator som är svåra att reparera, så det kan vara värt att se till att du köper rätt laddare till din laptop.

Hur som helst, oavsett om du vill fördriva tiden på en flygresa eller bara ta med dig filmen in i sovrummet så är laptopen en perfekt filmkompanjon. Om du ändå skulle vilja göra filmupplevelsen mer biografik så kan du alltid koppla datorn till en extern skärm eller till andra högtalare. På så sätt kan du få precis så bra ljud och bild som du själv önskar, samtidigt som du behåller flexibiliteten i och med att filmen spelas på den bärbara datorn.