Musikaler på film

Musikalfilmer har skapats ända sedan 1930-talet men är minst lika populära, om inte ännu mer populära, idag. Kombinationen av musikal och film har verkligen gått hem hos publiken och allt fler regissörer verkar ha intresse av att skapa en riktigt bra musikalfilm.

Att gå på musikal

Oavsett hur många fantastiska musikalfilmer som skapas så finns det förstås ingen film som slår upplevelsen av att se en musikal live. Att se en berättelse utspela sig mitt framför ögonen på en är en magisk känsla. Har du aldrig gått på en musikal trots att du är ett stort fan av musikalfilmer så är det något du måste skriva upp på din Bucket-list. Den absoluta drömdestinationen för en musikalälskare är förstås Broadway, men även här i Sverige finns flera musikaler att se årligen. Just nu kan man bland annat se musikalen Evita. Ja, precis! Filmen som Madonna spelade huvudrollen i. Musikalen filmatiserades år 1996 och än idag utspelas den som musikal runt om i världen. Biljetter till musikalen hittar man bland annat på sidan evenemang.se. Där hittar man även info om andra aktuella musikaler.

Klassiska musikalfilmer

Idag finns flera riktigt bra musikalfilmer inom flera olika kategorier. Om vi ska ta och nämna ett par klassiker så kan vi ju bland annat nämna Singing in the Rain, Sound of Music och The Wizard of Oz, eller Trollkarlen på Oz som den faktiskt heter på svenska. Dessa tre är några av de filmer som har lagt grunden för den fantastiska samling av musikalfilmer som vi har idag.

Moderna musikalfilmer

Några mer moderna musikalfilmer som de flesta av oss känner till är bland annat Moulin Rouge, Mamma Mia!, Sweeney Todd, High School Musical 1, 2 och 3 samt Les Misérables. Alla dessa filmer är skapade under 2000-talet. Mamma Mia! Och High School Musical är riktiga feel good-filmer som får en på riktigt bra humör medan Sweeney Todd och Les Misérables har ett litet djupare och dystrare budskap.