Nya säsonger

Television production concept. TV movie panels

Trots streaming-tjänser som Netflix och HBO, är det fortfarande många som köper sina TV-serier på dvd och man måste ju säga att de gör sig ganska bra uppe i bokhyllan.

Alla serier nedan kan man köpa på många ställen på nätet, men för lite extra bra priser kan man även surfa över till rabbaterat.nu som samlar kampanjer och koder för rabatter på många populära sajter.

Homeland

Den kritikerrosade serien Homeland kom nyligen ut med sin fjärde säsong på DVD. För de som inte är bekant med serien är det ett amerikanskt action-drama som är baserad på den israeliska serien Hatufim. Serien handlar i början om en soldat i den amerikanska marinkåren vid namn Nicholas Brody som återvänder till USA efter åtta år i fångenskap i Afghanistan. CIA-agenten Carri Mathison misstänker dock att Brody har omvänts och faktiskt jobbar för Al-Qaida. Serien har vunnit flera priser, bland annat Bästa TV-drama 2012 av Golden Globe.

Hawaii Five-0

Ytterligare en serie som senast släppte sin fjärde säsong på DVD. Hawaii Five-0 handlar om en liten insatsstyrka som skapades av guvernören av Hawaii, Pat Jameson, som får som uppgift att utreda allvarliga brott på öarna då Hawaii inte har en konventionell polisstyrka. Brotten de utreder är allt från kidnappning till terrorbrott. Till skillnad från hur polisstyrkor normalt sett fungerar i USA rapporterar denna direkt till guvernören. Många känner säker igen både namnet och premissen, vilket är fullständigt förståeligt då serien är en remake av en långvarig serie med samma namn som gick mellan 1968 och 1980. Serien går till och med på samma kanal som sin föregångare.

Penny Dreadful

Penny Dreadful är en brittisk-amerikansk TV-serie som hade premiär i maj förra året och har nyligen släppt sin första säsong på DVD. Namnet kommer från en publikation som gavs ut på 1800-talet i England. Många karaktärer i både den gamla publikationen och den nya TV-serien är tagen från litterärhistoria som Dorian Gray från Oscar Wildes The Picture of Dorian Gray, Abraham van Helsin och Mina Harker från Bram Stokers Dracula och Victor Frankenstein från Mary Shelleys Frankenstein.