Var kan man köpa DVD-filmer?

Eran med rörliga filmer för hemmabruk kan man sägas inleddes med Super-8 under sextiotalet. Det fanns inspelningssystem tidigare men under sjuttio- och åttiotalet hade den en stor utbredning och användare. Därefter kom videobandet i sina kassetter i några versioner där VHS blev mest utbrett. Sedermera kom den form som vi har även idag, DVD. Förkortningen står för Digital Versatile Disc där Veratile ursprungligen stod för Video.

DVD filmer

Denna skiva har flera digitala funktioner men den vanligaste är de som har spelfilmer inspelat. Man kan använda separata DVD-spelare kopplat till en tv för att se filmen. Man kan även se dem på datorn om man har mjukvara för det. För de som använder Windows kommer vanligtvis Windows Media Player med på köpet.

Ta tillvara på rabatter

Fysiska DVD-filmer kan man köpa på de flesta stormarknader som Coop Forum eller ICA Maxi. I övrigt finns ett par mindre butiker. Men på nätet är det full rulle. Nordens största handlare i underhållning är CDON som har en uppsjö av DVD att välja bland. Genom att ta vägen via Rabatterat.nu kan man plocka upp rabattkoder, innan man klickar sig vidare in på CDON. Med dessa ypperliga rabatter kommer priserna på DVD-filmerna ned i en aktningsvärt låg nivå.

Välj och vraka

Vad sägs om 4 filmer för 99 kr? Eller 2 stycken tv-serier i boxar för 299 kr? Verkar det inte fantastiskt? Köp och titta på serien Brottet säsong 1 med 8 diskar för så lite som 99 kr. Matrix kollektion, 3 diskar för 89 kr. Möjligheterna att skaffa många bra stunder med underhållning för små pengar är många. Bläddra genom listorna och välj dina favoriter. Varför stå på en stormarknad och leta i en urlakad låda med DVD-filmer utan att hitta något bra? Bättre att sitta vid datorn och välja i lugn och ro.

Youtube Officiella trailers